2017. Június 29. Csütörtök
Péter, Pál napja

valuta árfolyam

Dől a pénz a kreatív iparba
2016.07.13.
Kulturális és a kreatív ágazatokban tevékenykedő kkv-k támogatására jelentős összegű garancia biztosítását kezdeményezte az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Alap (EBA), az erre a célra rendelkezésre álló garanciakeret jelenleg 121 millió euró (mintegy 37,5 milliárd forint).

A NAV szégyenlistáján a feketén foglalkoztató cégek
2016.07.12.
4900 cég szerepel a NAV legfrissebb listáján, amelyen azok a foglalkoztatók szerepelnek, akik nem jelentik be alkalmazottaikat, írja a Napi.hu.

Nyilvánossá válnak az őstermelők egyes adatai
2016.07.05.
2016. július 1. napján hatályba lépett a módosított személyijövedelemadó-törvény, melyben változtak a mezőgazdasági őstermelőkre vonatkozó rendelkezések is. Újdonság, hogy a nyilvántartás egyes adatai nyilvánosak lesznek, így a fogyasztó meggyőződhet arról, hogy az adott őstermelő rendelkezik-e érvényes igazolvánnyal, eltiltás alatt áll vagy sem, illetve, hogy az értékesíteni kívánt terméket ténylegesen az őstermelő termelhette-e.

Ingyen irodát kapnak a vállalkozó anyukák
2016.06.28.
A közösségi irodát játékokkal, könyvekkel, gyerekbútorokkal is felszerelték, így akár családias környezetben, kisgyermekeik társaságában is intézhetik vállalkozásuk ügyeit az anyukák.

Printelt székek, virtuális falak és legóirodák - ilyenek lesznek a jövő munkahelyei
2016.06.28.
Napjaink IT-óriásai egymást licitálják túl a világ legmodernebb irodája címért. A hamarosan elkészülő komplexumok sok tekintetben valóban betekintést engednek a jövő irodáiba, van azonban, amiben még az ő tervezőik fantáziája sem elég szárnyaló. Hat trend, ami meghatározhatja a jövő irodáit.

Agrár-startup nyerte a DELFIN Díjat
2016.06.16.
Egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány - precíziós terményszárítást megvalósító innovációé a Magyar Telekom által alapított DELFIN Díj.

Jó üzlet a ketchupnak való paradicsom termesztése
2016.06.16.
A 2010-es évek eleje óta elképesztő módon megugrott az országban a püréparadicsom termesztése, a nagy részét itthon is dolgozzák fel.

A kutya sem akar vállalkozni?
2016.06.16.
Míg 2013-ban 605 ezer cég működött Magyarországon, ma már csak 550 ezer. Az ez idő alatt megszűnt cégek többsége csak papíron létezett. De még mindig messze vagyunk az egészséges cégstruktúrától. Ráadásul a cégalapítási kedv továbbra is minimálisnak mondható.

Közeleg a határidő, érkeznek a tanyás pályázatok
2016.05.20.
Fontos nap lesz május 23-a, ez ugyanis az egységes kérelmek beadásának határideje, így aki még nem nyújtotta be, jobb, ha igyekszik. Ezt követően sem áll meg majd az élet, lehet pályázni a tanyafejlesztési támogatásokra is, valamint ismét lehet állami földeket vásárolni a Földet a gazdáknak! program keretében. Ha nem volt ideje hét közben informálódni az agrárium eseményeiről, Önnek szól heti Agrárhír-összefoglalónk!

Nagy a baj: ennyi cég sohase szűnt meg egy hónapban, mint most
2016.05.18.
Rekodot döntött a megszűnő cégek száma az Opten adatbázisa szerint áprilisban. Egy hónap alatt ugyanis 5327 vállalkozás szűnt meg Magyarországon.