2018. Február 23. Péntek
Alfréd napja

valuta árfolyam

Nyomdaipari fejlesztés a debreceni innovációs parkban
2017.09.15.
A Xanga cégcsoport fejlesztésében új gyártó- és logisztikai csarnokkal bővült a Gravic Hungary Kft. nyomdaipari üzeme a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban, a beruházást szerdán adták át a cégek és a város vezetői. Új munkaerőt is felvesznek - írja az MTI.

Csodás minivárak között sétálhatunk Dinnyésen
2016.07.13.
A dinnyési Várparkban tekinthető meg Magyarország várai makettként, méghozzá egyedülálló módon.

Palacsintából készítik el a Kilenclyukú hidat
2016.07.13.
Palacsintaország fővárosának jelmondata: süssétek meg Magyarországot!

Felvidékről a kovászt, Erdélyből a sót küldik a magyarok kenyeréhez
2016.07.01.
A 2011-ben Pécsen elindított Magyarok kenyere jótékonysági akció keretében magyarországi és határon túli magyarlakta településekről 10 tonna búza érkezett Baranyába, 2012-ben húsz, egy évvel később 100, 2014-ben 220, míg tavaly már 440 tonna. Az elmúlt három év komoly mennyisége annak köszönhető, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2013-ban 77, egy esztendővel később 120, tavaly pedig 362 tonna összegyűjtésével járult hozzá a kezdeményezés sikeréhez.

Virágcsokrok lepik el ma az országot
2016.06.28.
A Virágot egy mosolyért! nevű kezdeményezés keretében virágkötők és virágüzletek csokrok ezreit helyezik el az ország minden pontján. Ezeket a virágokat bárki hazaviheti ingyen, mindez arra szolgál, hogy a megtalálók arcára mosolyt csaljanak a résztvevő virágosok.

Elbűvölnek a zöldtetős skandináv hobbitházak
2016.06.27.
A zöldtetők környezetvédelmi előnyei már korábbról ismertek. Hasznuk egyértelmű: elnyelik az esővizet, jól szigetelnek ? nyáron hűtenek, télen pedig kevesebbet kell fűteni, ráadásul gyönyörűek.

Fából készült emlékparkok és oszlopok díszítik Kisgyőrt, a fafaragások faluját
2016.06.22.
A faművesek között aligha akad olyan alkotó, aki ne hallotta volna hírét Kisgyőrnek, ahol a faművesek már évtizedek óta csodálatos munkát végeznek.

Mezítlábas egészség a fűszerkert árnyékában
2016.06.22.
A Pilisi Parkerdő Zrt. közreműködésével avattak fel Remeteszőlősön egy 12 állomásból álló tanösvényt.

Újabb csodás erdei vasúttal gazdagodtunk
2016.06.22.
Már közlekedik az erdei vasút Márianosztra és Nagyirtás közötti csaknem hét kilométeres szakaszon.

Világhírű lett a nagyvázsonyi szemétgyűjtő lovas fogat
2016.06.16.
Környezetbarát, takarékos és csendes. Külföldön már évekkel ezelőtt bevált. A nagyvázsonyi önkormányzat Fábry Szabolcs János polgármester, ötletgazda kezdeményezésére kísérletképpen fogott bele a lovas fogatos hulladékgyűjtésbe, mert szeretne pénzt megtakarítani, illetve igyekszik kímélni a környezetet. A próbaüzem tapasztalatai kedvezőek. Sok előnye van Az új hulladékgyűjtési ?technika? egyúttal olcsó, munkahelyteremtő és lótenyésztést segítő. Amíg egy kukásautó ötvenmillió forintba kerül, a lovas kocsi négymillióból ?megvan?, fenntartási költségei is lényegesen olcsóbbak ? mintegy egyharmadába kerülnek a kukás autóénak. A kocsi prototípusa ? külföldi minták alapján ? a nagykőrösi Danka-műhelyből érkezett a településre. A jármű két oldalra billenti a platót, négy rögzíthető tárcsafékkel, bőrülésekkel és hátsó kapaszkodós fellépőkkel ellátott fogat.