2018. Február 23. Péntek
Alfréd napja

valuta árfolyam
2016.05.12.

Segíteni közös ügyünk


Bár évről-évre nő a civil szervezetek támogatottsága, sajnos sokan még mindig nem élnek felajánlási jogukkal, és nem rendelkeznek az adóbevallás során az egyszázalékukról. A MOM Park és a NIOK Alapítvány az adakozás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A MOM Park Galéria időről-időre teret ad olyan kezdeményezéseknek, amelyek fontos társadalmi kérdésekre és problémákra hívják fel a figyelmet. Ezúttal a májusi adóbevallási határidő apropóján az 1%-ról való rendelkezés fontosságát hangsúlyozzák: az üzletház lounge részében különböző területeken működő alapítványokat és egyesületeket mutatnak be, hogy mindenki megtalálja a szívéhez közel álló civil szervezetet.

„A kezdetektől fontos célunk volt, hogy az üzletház falain belül a vásárlás és a kikapcsolódás mellett foglalkozzunk komolyabb kérdésekkel is, a jótékonykodással pedig kiemelten. A megújult MOM Park Galériával a célunk egy olyan közösségi tér létrehozása volt, ami a rohanó mindennapokban egy kis felüdülést, pihenést jelent a vásárlóink számára, egyúttal pedig jó ügyekre irányítja a figyelmüket. Hiszünk benne, hogy segíteni közös ügyünk és látogatóinkkal együtt még nagyobb eredményeket érhetünk el.” – nyilatkozta Szegedi Anna, a MOM Park Marketing és PR vezetője.

A kiállítás létrejöttében a NIOK Alapítvány is közreműködött, akik több, mint 20 éve dolgoznak azért, hogy a civil szervezetek megerősödjenek az értékteremtésben, és mindezt hatékonyan, fenntartható módon, átláthatóan tehessék.

“Ahhoz, hogy a civil szervezetek igazán nagy dolgokat valósíthassanak meg, szükségük van az 1%-ról nyilatkozókra, az adományozókra és olyan vállalati támogatókra is, mint a MOM Park. Az anyagi segítség mellett természetesen az is rendkívül sokat jelent a nonprofit szervezetek számára, ha a támogató vállalt helyzetéből, szaktudásából adódó kreatív megoldásokat, felületeket, szolgáltatásokat biztosít." – mondta Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója.

“Bízunk benne, hogy azáltal, hogy közelebb hozzuk a civil szervezeteket a vásárlóinkhoz, többen ismerik majd fel, hogy mennyi nemes és jó ügy mellé állhatnak és szívesebben szánnak rá néhány percet a nyomtatványok kitöltésére.” – tette hozzá Szegedi Anna.

A MOM Park látogatói májusban találkozhatnak a résztvevő alapítványokkal az üzletház lounge részében rendezett kiállítás keretében és számos érdekességet tudhatnak meg az egyszázalékról.

Forrás: http://www.nonprofit.hu/hirek/Segiteni-kozos-ugyunkVISSZA          NYOMTAT