2018. Február 23. Péntek
Alfréd napja

valuta árfolyam
2016.06.16.

Agrár-startup nyerte a DELFIN Díjat


Egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány - precíziós terményszárítást megvalósító innovációé a Magyar Telekom által alapított DELFIN Díj.

A díjazott fejlesztés, a szemestermény-szárítók biztonságos és minden korábbinál hatékonyabb működtetését teszi lehetővé. Segítségével megelőzhetőek a szárítótüzek, egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány állítható elő, kisebb energiaköltség és a korábbihoz képest csökkenő környezeti terhelés, alacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátás mellett.

A rendszer utólag a keresztáramú szárítókba építhető be, mely után a kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is láthatóak, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén, telefonján is követheti a szárító működését.

Az elsőgenerációs Videokontrollt a 80-as évek elején Speiser Ferenc fejlesztette a Debreceni Egyetemmel közösen. Az akkori technológiát fejlesztette tovább harminc évvel később már két fiával közösen, családi vállalkozásként. Az innovációt már számos díjjal ismerték el.

A vállalkozás jelenleg tőkebevonás előtt áll, mellyel kapcsolatban előrehaladott tárgyalások folynak.

Forrás: http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20160615_Agrarstartup_nyerte_a_DELFIN_DijatVISSZA          NYOMTAT