2018. Február 23. Péntek
Alfréd napja

valuta árfolyam
2016.06.29.

Állatjóléti támogatást lehet igényelni baromfitartóknak


Jó hírt kaptak a baromfitartók, ugyanis támogatás ütheti a markukat! Júniusban lehet benyújtani az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint a tenyészbaromfi fajok 2016/2017. évi állatjóléti támogatása iránti kérelmeket.

Az intézkedés célja, hogy támogatásban részesüljenek azon gazdálkodók, akik vállalják az előírásokon túlmutató állatjóléti feltételek biztosítását az étkezési tojást termelő tyúk és tenyészbaromfi állományok tartása során.

A támogatás igénybevételéhez – első lépésként – 2016. június 30-ig támogatási kérelmet kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által rendszeresített nyomtatványon az MVH Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatóságához (1476 Budapest, Postafiók 407).

A nyomtatvány az 57/2016. (VI. 9.) számú MVH Közlemény mellékleteként megtalálható az MVH honlapján.

Amennyiben nem áll rendelkezésre minden csatolandó dokumentum, a támogatási kérelem nyomtatványt ebben az esetben is be kell nyújtani legkésőbb 2016. június 30. napjáig, a hiányzó mellékletek csatolására hiánypótlás keretében lesz lehetőség, azonban a határidőn túl benyújtott támogatási kérelmeket az MVH-nak a hatályos jogszabályi előírások alapján el kell utasítania.

Forrás: http://www.magro.hu/agrarhirek/tamogatasok/allatjoleti-tamogatast-lehet-igenyelni-baromfitartoknak/VISSZA          NYOMTAT