2018. Március 19. Hétfő
József napja

valuta árfolyam
2016.07.14.

Rengeteg az üres álláshely Közép-Magyarországon


A központi régióban a legnagyobb a munkaerőhiány, Közép-Magyarországon van az üres álláshelyek fele. 18 ezer munkavállalónak tudnának azonnal munkát adni a cégek ? írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

18 ezer munkavállalót tudnának azonnal felvenni a közép-magyarországi térség cégei. A második a Közép-Dunántúl, ahol 4500 ilyen poszt van, és itt a legmagasabb a betöltetlen állások aránya, az összes munkahely két százalékát teszik ki. Több régióban a munkaerőhiány és a munkanélküliség egyszerre van jelen, mert a kereslet és a kínálat nem találkozik.

A lap a KSH adatai alapján hozzátette, hogy 2016 első negyedévében a legalább öt embert foglalkoztató cégeknél 36, a költségvetési intézményeknél 14 és fél ezerre nőtt a betöltetlen álláshelyek száma, a legtöbbeket foglalkoztató (660 ezer fő) feldolgozóiparban pedig még soha nem kerestek ennyi embert. Legtöbben - 2600-an - a járműiparból hiányoznak, műszaki értelmiségieket és szalagmunkásokat egyaránt keresnek. Az üres álláshelyek aránya a számítógépeket és elektronikai berendezéseket gyártó cégeknél volt a legmagasabb.

2900 üres állás van az informatikai és kommunikációs szektorban is.

Forrás: http://www.hrportal.hu/hr/rengeteg-az-ures-allashely-kozep-magyarorszagon-20160714.htmlVISSZA          NYOMTAT