http://www.euhalo.hu

Álláshely - lehetőséget mindenkinek

Útjára indult az "ÁLLÁSHELY"-i Járat elnevezésű kisbusz, valamint vele együtt az az álláskeresési Roadshow, mely 2015. június 9-10-én a Bálna Budapest Rendezvényközpontban, az ÁLLÁSHELY elnevezésű foglalkoztatási börzével és az allashely.hu kamarai állásportál debütálásával zárul.

ÁLLÁSHELY – Lehetőséget mindenkinek!

Első kamarai állásbörze és állásportál

Útjára indult az „ÁLLÁSHELY”-i Járat elnevezésű kisbusz, valamint vele együtt az az álláskeresési Roadshow, mely 2015. június 9-10-én a Bálna Budapest Rendezvényközpontban, az ÁLLÁSHELY elnevezésű foglalkoztatási börzével és az allashely.hu kamarai állásportál debütálásával zárul. A roadshow és az állásbörze megszervezésével a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a partnerszervezetek célja, hogy segítsenek egymásra találni a munkát keresőknek és a kis- és közepes méretű munkaadóknak is. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzetgazdasági Minisztérium, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közös rendezvénye és a roadshow mindenki számára ingyenes és nyitott.

A buszra bárki felszállhat, aki állást keres, szeretné önéletrajzát szakértők segítségével és tanácsaival megfelelővé tenni, vagy csupán érdeklődik a jelenlegi álláslehetőségek iránt. A busz két hónapig járja majd a főváros utcáit, a forgalmasabb csomópontokban megáll, és kinyitja ajtaját azok előtt, akik megfelelő állást szeretnének találni. A roadshow és a júniusi börze a fiataloktól az idősekig, a diplomásoktól a szakmunkásokig a nagycégektől a kis,- és középvállalkozásokig mindenkit megszólít munkaadói, valamint az álláskeresői oldalról egyaránt.

Az esemény szervezői a neten kampányt is hirdettek, melyben arra buzdítják a leendő munkavállalókat, gyártsanak kreatív, ötletes videó, vagy info grafika segítségével készült CV-t, azaz olyan önéletrajzot, melyen röviden bemutatják tapasztalataikat, képességeiket, majd ezt töltsék fel a rendezvény közösségi oldalára. A legjobbakból kiállítást és vetítést szerveznek május első hetében, valamint nyeremények és remélhetőleg munkalehetőség is vár majd a kreatív álláskeresőkre.

A június 9-10-én tartandó kétnapos állásbörzén várhatóan 5000 fő részvételével, több száz cég aktuális állásaiból válogathatnak majd az érdeklődők és a szervezők reményei szerint minél többen megtalálják a számukra megfelelő munkahelyet a helyszínen vagy az allashely.hu online felületén, ahol egész évben lehet böngészni az állásajánlatok között.

Megjelenhetnek rajta ugyanis a kis,- és középvállalkozások munkaajánlatai is nagy számban, mivel a börzén és állásportálon is ingyenes a megjelenés. Tematikus előadások, kerekasztal beszélgetések segítik az elhelyezkedni vágyókat. Kiemelt szerepet kap a női foglalkoztatás kérdése, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, a 25 év alatti munkavállalók és álláskeresők kérdése, valamint a kisvállalati szektor szerepe a foglalkoztatásban.

Az eddigi gyakorlattól eltérően az Iparkamara szeretné megszólítani azon kis- és középvállalkozásokat, amelyeknek eddig nem volt alkalmuk nagyszabású börzéken bemutatni álláslehetőségeiket. Fontos, hogy a KKV szektort is bevonjuk a kezdeményezésbe, hiszen a hasonló események általában ugyanazon séma mentén zajlanak. A munkaerőpiac és az álláskeresők köre azonban sokkal tágabb, nem csak diplomásokból és nagyvállalatokból áll, éppen ezért szélesítenünk kell bevont partnereink körét, hogy a valódi kereslet és kínálat egymásra találhasson.

De nem csupán ez adja a júniusi rendezvény különlegességét. A szervezők lehetőséget nyújtanak mind a munkaadók, mind pedig az álláskeresők részére, hogy országszerte, sőt az országhatárokon túl is bekapcsolódjanak az eseménybe, egy ún. on-line állásbörze segítségével. Így a leendő munkaadók akár már azonnal, első kézből adhatnak tájékoztatást az elvárt képesítésről, a feltételekről és lehetőség nyílik virtuális interjúztatásra is.

A foglalkoztatás kínálati oldalán kívül a BKIK és a társszervező intézmények is képviseltetik magukat, hozzájuk is lehet fordulni az adott témákban tanácsért, segítségért.

Az állásbörzével egyidejűleg a BKIK elindítja allashely.hu állásportál szolgáltatását is, melyet regisztrált tagjai térítésmentesen vehetnek igénybe, lehetőséget nyújtva ezzel a KKV-k számára is, hogy színvonalas, hiteles módon jelenítsék meg álláslehetőségeiket.

Forrás: http://bkik.hu/allashely-lehetoseget-mindenkinek/