http://www.euhalo.hu

Fiatalok a vezetésben - konferenciát szervez az ország vezető 10 tréningcége

Ritka és különleges alkalom, hogy versenytársak együtt szerveznek konferenciát, ahol 20 érdekes megoldás és Best Practice ismerhető meg a minden HR-est és szakmai vezetőt foglalkoztató témáról, a generációváltásról, a fiatal tehetségek fejlesztéséről és megtartásáról. A ?Fiatalok a vezetésben? 2016. június 14-én megrendezendő Figyelő - Tréning Kerekasztal konferenciáról kérdeztük Szabó Csabát, a Tréning Kerekasztal Egyesület ügyvezetőjét.

Milyen kérdésekre keresnek választ ezen a konferencián?

Vállalatvezetők és humán erőforrás szakemberek számára komoly problémát jelent, hogy motivált, szakmailag felkészült kollégákat találjanak, sikerrel integrálják, és hosszú távon megtartsák őket. Ma már a megfelelő minőségű munkaerő rendelkezésre állása országos szinten a növekedés korlátjává vált. Ugyanakkor a fiatal generáció úgy érzi, hogy nem jut megfelelő lehetőségekhez, nem értik meg őket a munkahelyen és nem képesek számukra motiváló, perspektivikus környezetet teremteni. Fontos hangsúlyoznom, hogy nem csupán a probléma megfogalmazásáig szeretnék eljutni a programunkon, hanem konkrét kézzelfogható eszközöket, megoldásokat szeretnénk adni résztvevők számára.

Mik ezek az említett megoldások?

Rengeteg megközelítés, ötlet, best practice kerül terítékre a konferencián, amiből kedvükre válogathatnak a résztvevők. Néhány téma példaként: generációk együttműködése a szervezeten belül, lesz szó a hatalom nélküli vezetésről, önmenedzsment technikákról és hogyan miként lehet kezelni a megnövekedett stresszt, az állandóan változó prioritásokat. Ezek kívül több előadás ad betekintést a motiváció legújabb megoldásaiba. Mivel az előadók többsége szervezetfejlesztő szakember és tréner, természetesen foglalkozunk azzal is, hogy miként változott a képzés és fejlesztés szerepe, módszertana az elmúlt években. A konferencia tervezett programja az előadókkal együtt elérhető a Figyelő Konferenciák honlapján 

Kik adnak elő a rendezvényen?

Lesznek szakmai vezetők az előadók között, például elfogadta a meghívásunkat Sárvári Marianna a T-Systems International GmbH International Service Desk vezetője, ahol kifejezetten sok fiatal vezető fejlesztése és megtartása a kihívás. Előadást vállalt Lencsés Gergő a GE Power & Water ügyvezetője, aki a nemzetközi cégen belüli egyik legfiatalabb vezető és Oláh Márton az FHB vezérigazgató-helyettese, aki korábban az „50 legsikeresebb magyar fiatal” elismerés kitüntetettje volt. Rajtuk kívül az ország vezető tréningcégeinek senior tanácsadói lesznek az előadók.

A korábbiakban azt mondta, hogy különleges eseményről van szó. Miben áll a különlegessége? 

Szerintem több szempontból is helytálló a különleges jelző. Különleges abból a szempontból, hogy piaci versenytársak rendeznek közösen konferenciát. Különleges abból a szempontból is, hogy kiemelkedően sok témával ismerkedhetnek mega a konferencia vendégei, 20 előadás közül választhatnak a résztvevők. A résztvevők között 1 millió forint értékű ajándékot, tréningeket, szolgáltatásokat fogunk kisorolni. Azt gondolom, hogy ennyi senior szakértővel, ennyi előadással egy ilyen kiemelkedően aktuális témával találkozni egy napon, ez adja az különlegességét és kiemelkedő értékét a rendezvénynek.

Forrás: http://www.hrportal.hu/hr/fiatalok-a-vezetesben---konferenciat-szervez-az-orszag-vezeto-10-treningcege-20160513.html