http://www.euhalo.hu

Európai Fenntarthatósági Hét 2016 MÁJ

Esemény időpontja: 2016. május 30.
A tavalyi év sikerei után 2016-ban is megrendezésre kerül az Európai Fenntarthatósági Hét (European Sustainable Development Week).

 

A 2016. május 30. és június 5. közötti eseményhez ismét csatlakozott Magyarország, a rendezvények koordinálását pedig az NFFT Titkársága végzi. Az Európai Fenntarthatósági Hét célja egy olyan közös platform kialakítása Európa szerte, ahol civil szerveztek, önkormányzatok, kulturális intézmények, kutatóintézetek és egészen kis közösségek is megmutathatják, ők hogyan járulnak hozzá a fenntartható fejlődéshez. (http://www.esdw.eu/about-us)

Az idei események aktualitását a 2015 szeptemberében elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Developement Goals, SDG) adják. (Bővebben: http://nfft.hu/az-ensz-fenntarthato-fejlodesi-celjai-sustainable-development-goals-a-nemzeti-fenntarthato-fejlodesi-keretstrategia-tukreben/)

Az Európai Fenntarthatósági Héten résztvevő kezdeményezéseknek kapcsolódniuk kell az ENSZ által megfogalmazott 17 fő célkitűzés valamelyikéhez, ezzel is hozzájárulva az SDG-k minél szélesebb publicitásához. A jelentkezés feltételeiről hamarosan olvashatnak a honlapunkon!

Forrás: http://www.nonprofit.hu/civil_kalendarium/Europai-Fenntarthatosagi-Het-2016?datum=2016-05-30