http://www.euhalo.hu

Mezítlábas egészség a fűszerkert árnyékában

A Pilisi Parkerdő Zrt. közreműködésével avattak fel Remeteszőlősön egy 12 állomásból álló tanösvényt.

A projektet a Remete Csemete Alapítvány kezdeményezésére, a Remeteszőlősi Önkormányzattal közösen, a Bodza Liget Pihenőparkban valósították meg – olvasható a Pilisi Parkerdő weboldalán. A tanösvény a közelben felújított játszótérrel együtt segíti játékos tanulást, kikapcsolódást.

A mezítlábas ösvény több burkolattípussal – például kavics, homok, murva, fadeszka, tobozok – a természetgyógyászat erejével pezsdíti fel a talp vérkeringését. Ráadásul többek között mozgásfejlesztő gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget ad, a közelben lévő fűszerkertnek köszönhetően pedig még a szaglásunkat is próbára teszi.

A kivitelezők az ideérkező biciklisekről sem feledkeztek meg: egy tölgyrönkből kifaragott kerékpártárolót is elhelyeztek a parkban.

Küldetés

A Pilisi Parkerdő Zrt. az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések támogatásával és szervezésével is hozzájárul a legkisebbek környezeti neveléséhez, mert sosem lehet elég korán kezdeni a természettel való ismerkedést. Ezért hívta életre annak idején a visegrádi Madas László Erdészeti Erdei Iskolát és a hármashatár-hegyi Erdő Ajándéka Erdei Iskolát. Ezen túl számos, a Pilisi Parkerdő által kezelt területen található tanösvény biztosítja, hogy játszva, testközelből lehessen ismerkedni fával, bokorral, virággal,  erdei állatokkal.

Forrás: http://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2016/06/20/mezitlabas-egeszseg-a-fuszerkert-arnyekaban/