http://www.euhalo.hu

A NAV szégyenlistáján a feketén foglalkoztató cégek

4900 cég szerepel a NAV legfrissebb listáján, amelyen azok a foglalkoztatók szerepelnek, akik nem jelentik be alkalmazottaikat, írja a Napi.hu.

Valamivel kevesebb cég került fel a listára, mint a tavalyi év végén, de még mindig szép számmal szerepelnek rajta vendéglátóipari, építőipari, ingatlanforgalmazó, fuvarozó, élelmiszeripari illetve kereskedelmi vállalkozások. (Azok kerülnek fel a NAV szégyenlistájára e, akik/amelyek jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat alapján nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.)

A feketén foglalkoztató cégek között továbbra is kiemelkedő a pékségek, továbbá a cukrászatok és gyrosos-pizzás cégek aránya.
Többségben kis- és középvállalkozások képviseltetik magukat, de szerepel néhány ismertebb név is a listán. Például az ingatlanfejlesztő Metrodom Kivitelező Kft., az ingatlanközvetítő DR. Makkos Ingatlan Centrum Franchaise Kft., az Adrenalin Energiaital Kft., vagy az Orangeways Magyarország Zrt., amely távolsági személyszállítással foglalkozik.

Forrás: http://www.hrportal.hu/c/a-nav-szegyenlistajan-a-feketen-foglalkoztato-cegek-20160712.html