http://www.euhalo.hu

Több száz munkavállalót vesz fel a szoftverfejlesztő Szegeden és Debrecenben

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Magyarország Kormánya, valamint az egyik legnagyobb magyarországi szoftverfejlesztő cég, az EPAM Systems Kft. A megállapodásnak köszönhetően 2018 végéig jelenlegi 1500 dolgozója mellé további 365 embert vesz fel az EPAM Debrecenben és Szegeden.

Az EPAM Magyarország a megállapodás értelmében 2018 végéig Debrecenben és Szegeden 365 főt vesz fel, összesen mintegy 11 millió eurós munkahelyteremtési célú beruházással. Ehhez egyedi kormánydöntés következtében vissza nem térítendő támogatást is kap.

Az EPAM Magyarországon több mint 10 éve van jelen. Budapesten, Debrecenben és Szegeden több mint 1500 embernek ad munkát. Ezzel a legnagyobb magyarországi szoftverfejlesztő cég. A magyarországi vállalat irányítja a kelet-közép európai társaságokat, leányvállalatokat is. Éves árbevétele 15 milliárd forint, adózás előtti eredménye mintegy 1 milliárd forint. Főképpen a pénzügyi szolgáltatásokban, az utazásban és vendéglátóiparban, a kiskereskedelemben, a médiában és szórakoztatásban és az egészségügyben találkozhatnak az emberek a cég által fejlesztett digitális megoldásokkal.

A stratégiai megállapodás legfontosabb területe a gyártásfejlesztés, a kutatás-fejlesztés, a képzési együttműködés és támogatás, valamint a beszállítói tevékenység. Azt a lehetőséget is megvizsgálják, hogy a cég a jövőben kutatási-fejlesztési, illetve innovációs tevékenységet végezzen a magyar oktatási intézmények és kutatóközpontok bevonásával.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: új munkahelyek nélkül nincs gazdasági fejlődés. „Az infokommunikációs szektor 1000 milliárd forint termelési értéket produkált 2015-ben, és több mint 200 000 főt foglalkoztat. A szektor beruházásai, a magas hozzáadott értékkel járó beruházások a jelenlegi 7 éves Európai Uniós fejlesztési időszakban kiemelt fontosságúak” – fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: az EPAM a 11. amerikai cég, amellyel stratégiai megállapodást köt a kormány, ugyanennyi német vállalattal írtak alá eddig hasonló egyezményt.

Forrás: http://www.hrportal.hu/c/tobb-szaz-munkavallalot-vesz-fel-a-szoftverfejleszto-szegeden-es-debrecenben-20160712.html