http://www.euhalo.hu

Ideális foglalkozások, ha nem szereted az embereket

Vannak, akik nem annyira jók a kommunikációban, együttműködésben és egyáltalán az emberi kapcsolatokban, mely készségek hangsúlyozása manapság az önéletrajzokban szinte kötelező. Azonban vannak olyan állások is, ahol ezekre a skillekre kevésbé van szükség. Körül lehet nézni, akár ötletet meríteni a Occupational Information Network listáján, amely az USA Munkaügyi Minisztériumának adatbázisa alapján készült.

A lista 1-100-ig pontozza a foglalkozásokat, munkaköröket abból a szempontból, mennyire kell a munka folyamán másokkal együttműködni, vagy egyáltalán másik emberekkel kapcsolatba kerülni.

Nem meglepő, hogy jól szerepelt a listán az író, költő, szövegíró, hiszen ez a munka, hivatás igazából szinte csak magányosan, elmélyülve látható el, más kérdés, hogy az inspirációhoz, legyen szó akár regényről, versről stb,. azért csak szükségesek az emberi kapcsolatok vagy legalább azok megfigyelése.
Mindenesetre 52 pontot kapott a foglalkozás a skálán, ami a szükséges társasági készségeket illeti.

Furcsamód némileg magasabb pontszámra van szüksége egy geológusnak, aki talajmintákat, ásványokat gyűjt. Az ő foglalkozásuk 56 pontot kapott.

Következők a sorban a közgazdászok, matematikusok, akik éves szinten már nem is keresnek rosszul a tevékenységükkel, átlagosan a 100 ezer dollár feletti tartományban. Őket pedig követik a környezetgazdászok, csillagászok, statisztikusok, optikai műszerészek, politológusok már mind 60 pont felett végeztek.

A számítógép mögött dolgozók munkája pedig már 64 pont felett végzett, tehát egy programozónak jóval több szociális készségre van szüksége a lista szerint, mint egy költőnek vagy írónak.

További részletek és adatok a listáról ITT találhatók.

Forrás: http://www.hrportal.hu/hr/idealis-foglalkozasok--ha-nem-szereted-az-embereket-20160711.html