http://www.euhalo.hu

A világ 6 legjobban fizető állása

Még mindig a vállalatvezetők és bizonyos munkakörökben lévő egészségügyi dolgozók viszik haza a legmagasabb fizetést. De vajon melyik országban keresnek a legjobban és milyen munkakörben - erről ír a Portfolio.

A lap szerint a lista a következőképpen alakul:

6. Vezérigazgató - Hollandia - A vállalati felsővezetők irányítják és ellenőrzik egy cég üzletágainak teljesítményét, évente átlagosan 150 ezer eurót keresnek (45,5 millió forint).

5. HR-vezető - Németország - Az emberi erőforrás-menedzsmenttel foglalkozó üzletágak vezetői Európa legnagyobb gazdaságában kifejezetten jól keresnek, évente átlagosan 190 ezer eurót (55 millió forint).

4. Üzletviteli tanácsadó - Írország - 216 ezer euró évente azaz 65,5 millió forint. Feladatuk, hogy a vállalat hatékonyságát, növekedésének ütemét javítsák tanácsaikkal, szükséges lehet egy közgazdász, mérnök, matematikus vagy üzleti diploma.

3. Vezérigazgató - Dubai - 280 ezer euró évente, 85 millió forint.

2. Szakorvos - Kanada - Ezen belül is főleg a klinikai orvosok, laboratóriumi elemzők és sebészek keresnek a legjobban, átlagosan 320 ezer euró, 97 millió forint évente.

1. Vezérigazgató - Szingapúr - A világon a legjobban a szingapúri vállalatok vezetőit fizetik, ők átlagosan mintegy 325 ezer eurót, azaz 98,6 millió forintnak megfelelő összeget visznek haza évente.

 

Forrás: https://www.hrportal.hu/hr/a-vilag-6-legjobban-fizeto-allasa-20170821.html