http://www.euhalo.hu

Mérnökközpontot alakít ki Debrecenben a Diehl Aircabin

150 új munkahelyet hoz létre a cég - írja az MTI.

A magyar kormány 968 millió forinttal támogatja a német tulajdonú Diehl Aircabin Hungary Kft. 2,76 milliárd forintos beruházását - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. A repülőgép-alkatrész gyártásával foglalkozó vállalat Debrecenben mérnökközpontot alakít ki, ezzel magas hozzáadott értéket képviselő 150 új munkahelyet hoz létre.

A miniszter emlékeztetett arra, a Diehl Aircabin az idén nyáron jelentette be, hogy bővíti az 565 munkavállalót foglalkoztató nyírbátori gyártóbázisát, ahol további 230 dolgozónak teremt új munkahelyet, a debreceni mérnökközpont beruházással együtt a német családi vállalkozás Magyarországon mintegy ezer embernek ad majd munkát.

Rainer von Borstel, a Diehl Aerosystems Division vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a nyírbátori kedvező tapasztalatok alapján és a magyar gazdaság lehetőségeivel élve döntöttek a debreceni mérnöki szolgáltató központ létrehozásáról.

Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, hogy a német cég beruházása alátámasztja a város gazdaságfejlesztési elképzeléseit. A városban a szolgáltató központok jelentős szerepet töltenek be, mintegy 3 ezer embernek adnak munkát. Debrecen az irodapiac fejlesztésével segíti a szolgáltató központok kialakításához szükséges infrastruktúra megteremtését, a debreceni egyetem pedig biztosítja a magasan képzett munkaerőt, szakembert.

 

Forrás: https://www.hrportal.hu/c/mernokkozpontot-alakit-ki-debrecenben-a-diehl-aircabin-20170911.html