2018. Március 19. Hétfő
József napja

valuta árfolyam
2016.06.28.

Virágcsokrok lepik el ma az országot


A Virágot egy mosolyért! nevű kezdeményezés keretében virágkötők és virágüzletek csokrok ezreit helyezik el az ország minden pontján. Ezeket a virágokat bárki hazaviheti ingyen, mindez arra szolgál, hogy a megtalálók arcára mosolyt csaljanak a résztvevő virágosok.

A rendezvény nem új keletű, hazánkat már tavaly is elárasztották a virágcsokrok egy napra. A kezdeményezés egyébként az Amerikai Egyesült Államokban és Nyugat-Európában már nagy népszerűségnek örvend, innen gyűrűzött be Magyarországra is.

A program keretében ma több ezer virágcsokrot helyeznek el köztereken, utcákon, parkokban a virágkötők, virágárusok, hogy a virágokat megtalálóknak néhány kellemes percet okozzanak. További célja a kezdeményezésnek, hogy rávilágítson, mennyire fontosak a növények az emberek hétköznapjaiban is.

Az ország bármely szegletében járva mosolyt fakasztó és örökbefogadásra váró virágcsokrokba botolhatunk. A közterekre, parkokba kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, hogy melyik virágüzlet virágkötői állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus.

A megtalált virágcsokrok ingyen elvihetők. A készítők örömmel veszik, ha az új gazdik visszajeleznek a virágok további sorsáról. A kísérőkártyán található címek bármelyikére elküldött fotó elismerés és méltó köszönet a virágkötő számára. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel, szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.

Forrás: http://www.magro.hu/agrarhirek/szorakoztato/viragcsokrok-lepik-el-ma-az-orszagot/VISSZA          NYOMTAT