2018. Február 23. Péntek
Alfréd napja

valuta árfolyam
2016.07.04.

Életet menthetnek az étlapok a Balatonnál


Különleges kampányt indított a Magyar Vöröskereszt kiemelt Balaton-parti vendéglátóhelyekkel és borászatokkal összefogva.

Tizenkét Balaton-parti település tizennyolc strandján összesen csaknem háromszáz önkéntessel vesz részt az elsősegélynyújtásban a Magyar Vöröskereszt.

Elsősegélynyújtás strandokon

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat elsősegélynyújtói Badacsonytomajban, Balatonföldváron, Balatonmáriafürdőn, Balatonszárszón, Balatonudvariban és Révfülöpön két-két, míg Alsóörsön, Balatonberényben, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Balatonlellén és Balatonszemesen egy-egy strandon teljesítenek szolgálatot a szezonban.

A tó körül az idén harminchárom vendéglátóhelyen és pincészetben a vendégek olyan különleges, „Nekünk az életünk a Balaton” című étlappal találkozhatnak, amelyben ismertetik a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) munkáját és bemutatnak néhány alapvető életmentési tippet is. Az étlapot a Magyar Vöröskereszt állította össze, és ízes fogások helyett fontos elsősegélynyújtási tanácsok szerepelnek benne például az újraélesztés folyamatáról.

Az étlap arra is buzdítja a vendéglátóhelyek közönségét, hogy egy a Magyar Vöröskereszt 1359-es adományvonalára indított hívással vagy küldött SMS-sel támogassák a szolgálat munkáját, 250 forinttal.

Forrás: http://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2016/07/03/eletet-menthetnek-az-etlapok-a-balatonnal/VISSZA          NYOMTAT